Hvad er halal oste?

Halal oste er dem, der ikke indeholder ingredienser, der er forbudt i henhold til islamiske kostlove. Nogle almindeligt anvendte ingredienser, der gør osten ikke-halal, er animalsk osteløbe (medmindre det er angivet, at det kommer fra halalkød); gelatine fremstillet af svineskind (nogle gange brugt som stabilisatorer eller fortykningsmidler); enzymer afledt af ikke-halalkilder; visse skimmelkulturer, der anvendes i modningsprocessen; mikrobielle enzymer, der anvendes til smagsudvikling, medmindre de stammer fra planter eller halalkilder; og andre tilsætningsstoffer fremstillet af ikke-halal ingredienser. For at en ost skal betragtes som halal, skal alle dens individuelle ingredienser overholde islamiske retningslinjer. Halal-certificering fra velrenommerede islamiske myndigheder eller detaljerede oplysninger fra osteproducenter kan hjælpe forbrugerne med at vælge tilladte ostevarianter i henhold til deres præferencer.