Ar induistai gali valgyti zefyrus, kuriuose yra želatinos?

Želatina yra baltyminis produktas, pagamintas iš gyvūnų kauluose, odoje ir sausgyslėse esančio kolageno. Jis naudojamas kaip stingimo priemonė daugelyje maisto produktų, įskaitant zefyrus.

Induistams draudžiama valgyti mėsą ir jos produktus, įskaitant želatiną. Taip yra todėl, kad induistai tiki, kad visa gyvybė yra šventa ir neteisinga žudyti gyvūnus maistui.

Yra keletas induistų sektų, kurios leidžia vartoti želatiną, tačiau paprastai taip nėra. Jei esate induistas, geriau nevalgyti zefyrų, kuriuose yra želatinos.

Rinkoje yra daug veganiškų zefyrų, kuriuose nėra želatinos. Šie zefyrai gaminami iš augalinių ingredientų, tokių kaip agaras arba karageninas.