Har sirap gluten eller kasein?

Sirap:

Sirap är en tjock, trögflytande vätska gjord av kokande socker i vatten eller andra vätskor. Beroende på källan till sockret kan sirap innehålla gluten eller kasein.

Gluten:

Gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn. Sirap gjord av dessa ingredienser kommer att innehålla gluten. Men sirap gjord från andra källor, såsom majs eller ris, kommer att vara glutenfri.

Kasein:

Kasein är ett protein som finns i mjölk och andra mejeriprodukter. Sirap gjord med mejeriingredienser, såsom mjölk eller grädde, kommer att innehålla kasein. Sirap gjord utan mejeriingredienser kommer dock att vara kaseinfri.

Vid tveksamhet är det alltid bäst att kontrollera sirapens ingrediensetikett för att se om den innehåller gluten eller kasein.