Fındık içermeyen okullarda hindistancevizi fındık olarak mı kabul ediliyor?

Hayır, fındıksız okullarda hindistancevizi fındık olarak kabul edilmiyor. Mutfak bağlamlarında sıklıkla "fındık" olarak anılsa da, hindistancevizi bilimsel olarak bir meyvedir ve fındık içermeyen okulların çoğu, ağaç yemişleri ile hindistancevizi arasında ayrım yapar. Bu tür okullarda ağaç yemişleri (örneğin ceviz, badem vb.) kısıtlanırken, alerjik reaksiyon riski genellikle farklı olduğundan hindistan cevizi gibi meyvelere genellikle izin verilir. Bununla birlikte, fındık içermeyen bir ortamda hindistancevizi ürünleriyle ilgili endişeleriniz varsa okulun özel yönergelerini netleştirmeniz önerilir.