Spagetti sosunda gluten var mı?

Mağazadan satın alınan bazı spagetti sosları gluten içerirken diğerleri içermez. Gluten intoleransınız veya çölyak hastalığınız varsa, mağazadan satın aldığınız spagetti sosunu tüketmeden önce içindekiler listesini kontrol etmeniz önemlidir.

Spagetti sosunda bulunabilecek gluten içeren bileşenler şunları içerir:

- Buğday unu

- Modifiye gıda nişastası (buğdaydan elde edilebilir)

- Arpa maltı ekstraktı

- Malt sirkesi

- Worcestershire sosu (gluten içerebilir)

- Soya sosu (gluten içerebilir)

Mağazadan satın alınan spagetti sosunun glüten içerip içermediğinden emin değilseniz, doğrudan üreticiyle iletişime geçmek her zaman en iyisidir. Ayrıca mağazalarda ve internette birçok glutensiz spagetti sosu seçeneği bulunmaktadır.