Jsou všechny bezlepkové produkty bez pšenice?

Ne nutně. Zatímco lepek je protein nacházející se v pšenici, žitu a ječmeni, existují i ​​​​jiná zrna a přísady, které mohou lepek obsahovat. Některé bezlepkové výrobky mohou obsahovat další složky obsahující lepek, jako je slad, pšeničný škrob nebo hydrolyzovaný pšeničný protein. Je důležité pečlivě číst seznam složek jakéhokoli produktu označeného jako „bez lepku“, abyste se ujistili, že neobsahuje žádné složky obsahující lepek.