Είναι οι πλάκες σοκολάτας χωρίς γλουτένη;

Τα περισσότερα δεν είναι, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών εμπορικών σημάτων όπως το Flake και το Cadbury Dairy Milk. Το κύριο συστατικό του νιφάδας είναι ένα μείγμα ζάχαρης και στερεών κακάο, κανένα από τα οποία δεν περιέχει γλουτένη. Ωστόσο, πολλές μπάρες σοκολάτας Flake περιέχουν συστατικά όπως αλεύρι σίτου, εκχύλισμα βύνης κριθαριού ή αλεύρι βρώμης, τα οποία περιέχουν όλα γλουτένη.