Voitko saada mono- ja diglyseridiä, jos olet allerginen soijalle?

Mono- ja diglyseridit ovat emulgointiaineita, joita käytetään yleisesti jalostetuissa elintarvikkeissa parantamaan rakennetta ja pysyvyyttä. Ne valmistetaan yleensä kasviöljyistä, kuten soijaöljystä, palmuöljystä tai puuvillansiemenöljystä.

Jos sinulla on soijaallergia, on tärkeää välttää elintarvikkeita, jotka sisältävät soijajohdannaisia, mukaan lukien soijaöljystä valmistetut mono- ja diglyseridit. Jotkut mono- ja diglyseridit voivat kuitenkin olla valmistettu muista kasviöljyistä, kuten palmuöljystä tai puuvillansiemenöljystä, ja ne voivat olla turvallisia ihmisille, joilla on soijaallergia.

On aina parasta lukea minkä tahansa elintarviketuotteen ainesosaluettelo huolellisesti varmistaaksesi, että se ei sisällä soijaa tai soijajohdannaisia, jos sinulla on soijaallergia. Jos olet epävarma, sisältääkö tuote soijaa, voit ottaa yhteyttä valmistajaan ja tiedustella tuotteessa käytettyjen mono- ja diglyseridien alkuperää.