Voivatko kosher-ruokavaliota noudattavat ihmiset syödä maapähkinävoita?

Vastaus on:se riippuu

Selitys:

Ortodoksisen juutalaisen ruokavaliolain mukaan maapähkinävoita pidetään parvena, mikä tarkoittaa, että se ei ole lihaa eikä maitotuotteita. Jotkut kosher-kuluttajat kuitenkin päättävät välttää maapähkinävoita, koska sitä käsitellään usein samoilla laitteilla kuin ei-kosher-elintarvikkeita, kuten sianlihaa tai äyriäisiä. Lisäksi jotkut kosher-kuluttajat voivat välttää maapähkinävoita, koska se on yleinen allergeeni, ja he haluavat välttää mahdollisia terveysriskejä.