Je li svo rižino pivo bez glutena?

Nisu sva rižina piva bez glutena. Neka rižina piva mogu sadržavati ječam ili druge žitarice koje sadrže gluten, poput pšenice ili raži. Ječam je vrsta žitarice srodna pšenici i raži, a sadrži gluten.

Uvijek biste trebali provjeriti etiketu piva od riže prije nego što ga popijete da vidite sadrži li gluten. Ako imate celijakiju ili intoleranciju na gluten, trebali biste izbjegavati piti sva piva koja sadrže gluten, uključujući neka piva od riže.

Na tržištu postoji mnogo piva od riže bez glutena. Ova se piva proizvode od žitarica bez glutena, poput sirka, prosa ili heljde. Popis rižinih piva bez glutena možete pronaći na internetu ili u lokalnoj trgovini zdrave hrane.