Ar gumoje yra riešutų ar sojų?

Gumoje paprastai nėra nei riešutų, nei sojų. Tačiau prieš vartojant gumą svarbu atidžiai perskaityti ingredientų sąrašą, nes kai kuriose specialiose arba nišinėse gumose gali būti riešutų ar sojų ingredientų. Jei esate alergiškas arba netoleruojate riešutų ar sojos, geriau vengti bet kokių dantenų, kurių sudėtyje yra šių ingredientų. Be to, kai kurios gumos, kurių sudėtyje yra „gumanų arabiko“, gali būti gaunamos iš akacijos medžio, kuriame gali būti sojos, priklausomai nuo to, kaip guma gaminama.