Czy maltesers są teraz pszenicą bezglutenową?

Maltesers nigdy nie zawierały pszenicy ani glutenu. Ich składniki to:

Cukier, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku , Czekolada mleczna (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, Tłuszcz mleczny, emulgator: Lecytyna sojowa) , Olej palmowy , Serwatka mleczna w proszku , laktoza i ekstrakt słodu jęczmiennego .

Są produkowane w fabryce produkującej wyłącznie produkty odpowiednie dla osób chorych na celiakię. Oświadczenie, że produkt jest bezglutenowy, zostało zweryfikowane przez organizację Celiac UK.

Alergeny:

Ekstrakt słodu jęczmiennego

Mleko

Tłuszcz mleczny

Lecytyna sojowa

Może również zawierać:

Orzeszki ziemne

Orzechy drzewne