Môžete piť pivo s alergiou na pšenicu?

Závisí to od závažnosti alergie na pšenicu a druhu piva. Niektoré pivá môžu obsahovať stopové množstvá pšenice, takže ak máte silnú alergiu na pšenicu, je najlepšie sa pitiu piva úplne vyhnúť. Niektoré pivá sú však vyrobené výlučne z jačmeňa a iných obilnín, ktoré neobsahujú lepok, čo znamená, že ich konzumácia je bezpečná pre ľudí s alergiou na pšenicu. Tieto pivá sú často označené ako „bezlepkové“ alebo „bezpšeničné“. Kontrola zoznamu ingrediencií vybraného piva je vždy nevyhnutná. Ak si nie ste istí, či konkrétne pivo obsahuje pšenicu, najlepšie je pomýliť si opatrne a vyvarovať sa jeho pitiu.