Finns det laktos i gelébönor?

Förekomsten av laktos i gelébönor kan bero på det specifika receptet eller märket. Vissa tillverkare av gelébönor kan använda mejeribaserade ingredienser, inklusive mjölk eller fasta mjölkämnen, som naturligt innehåller laktos.

Det är dock värt att notera att inte alla gelébönor innehåller laktos. Vissa tillverkare använder alternativa ingredienser för att skapa veganska, mejerifria eller allergenvänliga gelébönor, som kanske inte innehåller laktos.

För att vara säker på laktosinnehållet i en specifik jelly beanprodukt är det viktigt att kontrollera ingredienslistan som finns på förpackningen. Om du har oro eller kostrestriktioner relaterade till laktos, är det alltid bäst att välja produkter märkta som "laktosfria" eller "mejerifria" för att undvika konsumtion.