Innehåller tuggummi nötter eller soja?

Gummi innehåller vanligtvis inte nötter eller soja. Det är dock viktigt att kontrollera ingredienslistan noggrant innan du konsumerar tuggummi, eftersom någon specialitet eller nischvariant av tuggummi kan innehålla nötter eller sojaingredienser. Om du är allergisk eller intolerant mot nötter eller soja är det bäst att undvika tandkött som innehåller dessa ingredienser. Dessutom kan vissa gummin som innehåller "gummi arabicum" härröra från akaciaträdet som kan innehålla soja beroende på hur gummit produceras.