Är alla glutonfria produkter vetefria?

Inte nödvändigtvis. Medan gluten är ett protein som finns i vete, råg och korn, finns det andra spannmål och ingredienser som kan innehålla gluten. Vissa glutenfria produkter kan innehålla andra glutenhaltiga ingredienser, såsom malt, vetestärkelse eller hydrolyserat veteprotein. Det är viktigt att noggrant läsa ingredienslistan för alla produkter som är märkta "glutenfri" för att säkerställa att den är fri från alla glutenhaltiga ingredienser.